Myanmar part 1

Hallo!

Idag har vi hatt vår første dag i Myanmar og det har vært et stort kultursjokk. Eller ikke bare et kultursjokk, men et reisesjokk. Vi ankom flyplassen litt før 05:00 i Myanmarsk tid, og skulle bli hentet av en fra hotellet vi booket. Sjåføren hadde ikke kommet, og vi ble møtt av en haug med burmesere som ville kjøre oss og snakke med oss osv, og trøtte som vi var(sov ikke på flyet, og hadde sovet maks 4 timer natten til), så fikk vi litt panikk og ante ikke hva vi skulle gjøre. To norske nittenåringer midt i Myanmar, uten noen som kunne hjelpe oss, og det vi har hørt mest er “vær sykt forsiktig i trafikken i Yangon” så følte vi oss skikkelig små. Plutselig kom sjåføren og det var lykke fra et annet sted, så ble vi kjørt til hotellet for å vite at det egentlig ikke var book-in før klokka 1. Panikken kom tilbake og vi var så trøtte at vi kunne lagt oss på bakken og bli der, men heldigvis så fikk vi booke-in med engang. Takk GUD!!!

Så kom vi på hotellet og var nervøse for hva morgendagen ville bringe. Begge hadde problemer med å sovne, men sovnet til slutt rundt halv syv, også var det bare opp igjen klokka halv tolv. Fem timer søvn før vi vandret ut med bare dollar i lommeboka. DOLLAR! Det skulle ikke være noe problem å veksle hadde alle sagt, men det var søndag i dag så vi vandret, og vandret, vandret og vandret uten å finne noe sted å veksle, fordi så mye var stengt. Til slutt fant vi en ATM som var to meter unna hotellet vårt da. Seriøst…

På letejakten etter et sted å veksle var det to snille menn som ville hjelpe oss med å finne et sted, men vi ble litt småredde og så fant vi bare den ATM så vi tok ut penger. Alle er skikkelig skikkelig snille her, men vi skjønner ikke om det er fordi de vil ha penger av oss eller om de faktisk bare er genuit snille. Vi fikk bekreftet på et tempel vi besøkte, Sule Pagoda, at noen iallfall er veldig ute etter penger…Til og med Buddhister. Det var en ganske ung og snill kar som snakket med oss lenge, viste oss hvordan vi kastet vann på Buddha og sånn. Lærte oss litt historie, og var generelt snill, og sa flere ganger at det han gjorde nå var på fritiden og sånn. Vi trodde først at han ville ha penger, så ikke, men så ba han om det for en skole han jobbet med og vi hadde seriøst bare 700 kyat igjen. Det tilvarer under 1 dollar.

Uansett, her kommer litt bilder med skikkelig dårlig kvalitet fordi må kopiere de fra Facebook, fordi de ikke vil lastes opp her. Har ventet i to timer nå og de er fortsatt ikke lastet opp. Laster opp i ordentlig kvalitet så fort nettet funker, for nå er det helt ute på bærtur.

12605416_10208088244871534_4247515954009331635_o


Det er så sinnsykt mye fattidgom her. Stappfulle busser med mennesker som henger utenfor, osv osv, men alle virker glade….

I morgen skal vi dra til et annet tempel som heter Swedagon Pagonda. Det skal være sinnsykt fint. Forteller litt mer om hvordan det er å være backpacker her da. Kan begynne med å si – ikke velg Myanmar som første reisested dersom det er din første gang på backpacking. Gjerne senere i reisen, men ikke først.

Nå skal vi sove.

Og igjen, unnskyld for den dårlige kvaliteten på bildene. 

God natt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s